De multimeters van de Praxis: online goedkoper

Praxis verkoopt op dit moment twee verschillende multimeters; de Ironside digitale multimeter (600V, 10A), en de Ironside 5-in-1 IMT7000 multimeter.

Precies dezelfde multimeters worden ook onder andere merknamen verkocht. Dit is mogelijk omdat al deze multimeters van dezelfde fabrikant komen, die deze  voor de klanten bedrukt met hun een eigen merknaam en modelnummer, en soms in een eigen kleur. Qua functies, werking, en kwaliteit, zijn deze multimeters exact hetzelfde.

Omdat er voor dezelfde multimeter verschillende merknamen en modelnummers wordt gebruikt, is het moeilijker om deze op internet tegen een betere prijs te vinden. Tijdens productonderzoek hebben wij dit kunnen vinden. In dit artikel laten wij daarom zien waar je de twee multimeters van de Praxis online goedkoper kunt kopen.

Ironside digitale multimeter: 600V, 10A. (MAS830L)

praxis-multimeter-mas830lDe Ironside Multimeter (mas830L) van Praxis is een simpele digitale multimeter met een max van 600V en 10 A.

De mas830L is de multimeter die onder de meeste verschillende merknamen en uitvoeringen wordt verkocht. Het modelnummer mas830L staat bijna op alle uitvoeringen er nog op. Dit is een multimeter van het bekende merk Mastech, die blijkbaar onder andere merknamen verkocht mag worden. Al deze multimeters zijn qua functies en werking exact hetelfde. Deze simpele multimeters zijn qua nauwkeurigheid en veiligheid niet geweldig, maar voor een paar simpele metingen prima.

Ook verkocht als ‘Skandia' bij Bol.com

mas830l-multimeter-skandiaDe Mas830L is in een uitvoering tot 250V goedkoper bij Bol.com, waar deze wordt verkocht onder de merknaam ‘Skandia'. Het andere verschil is de kleur; alles wat bij de Ironside uitvoering geel is, is bij de Skandia oranje. Je betaalt bij bol.com met de huidige prijs een paar euro minder.

>> bekijken op bol.com

Zeer vergelijkbaar, flink goedkoper; Velleman DVM851 bij Conrad

Multimeter-velleman-DVM851Deze multimeter is ook bij Conrad.nl beschikbaar, voor €8 euro minder. De multimeter wordt hier verkocht onder de merknaam Velleman, en modelnummer DVM851. Deze multimeter heeft ook een max van 600V en 10A, en dezelfde meetopties. Een klein verschil is dat deze multimeter de transistor-tester mist. Deze multimeter is een stuk goedkoper dan die bij de Praxis. Waar de multimeter van de praxis €22,99 kost, betaal je voor deze multimeter €14,99.

>> bekijken op Conrad.nl

Ironside multimeter digitaal 5 in 1 IMT 7000

ironside-5-in-1-multimeter-praxisDe Ironside IMT7000 5-in-1 multimeter is het luxemodel dat Praxis verkoopt. De multimeter heet een 5-in-1, maar heeft eigenlijk meer dan vijf verschillende meetfuncties. Deze multimeter meet spanning van spanning 0-600V (AC/DC), stroom van 0-10A (AC/DC), weerstand van 0-40MOhm, capaciteit tussen 400 nF en 200 muF, frequentie t/m 200 kHz, temperatuur van -20 graden C tot 1.000 graden C, vochtigheid van 30 tot 95 %, verlichtingssterkte 0-40 klx, geluidsterkte van 35 tot 100 dB, en heeft een akoestische doorgangs-/diodentest. Andere eigenschappen zijn de HOLD-functie, backlight voor het scherm, en dat de multimeter is uitgevoerd met een zekering (fuse) voor de veiligheid.

Zelfde multimeter goedkoper bij Allekabels

velleman-multimeter-dvm1400-3

Precies dezelfde multimeter wordt ook verkocht bij Allekabels.nl onder de noemer ‘5-in-1 multimeter'. Hoewel dit op de site van Allekabels niet duidelijk is aangegeven, gaat het hier om de multimeter Velleman DVM 1400. Deze multimeter heeft precies dezelfde specificaties (bekijken) als de multimeter die wordt verkocht bij de Praxis. Het enige verschil is de kleur; bij Allekabels.nl is de multimeter grijs in plaats van de gele uitvoering van de Praxis.

Je bespaart je ruim 20 euro. Waar de Praxis op dit moment €98,99 rekent, betaal je bij Allekabels maar €77,75.

>> bekijken op Allekabels.nl